Akademia Skrzatów - Klub Maluszka - Jadłospis
  Jadłospis

Poniedziałek 29.05

ŚNIADANIE-zupa mleczna z płatkami cynamonowymi 200ml/15g, chleb graham30g z masłem, szynką z kurczaka20g i pomidorem

OBIAD-      Kalafiorowy rosołek z kaszą wiejską i koperkiem 200ml

                    Makaron penne80g z sosem śmietanowym z piersią indyka i zielonymi warzywami( cukinia, brokuły, świeże zioła)100g, kompot 200ml

PODWIECZOREK-chleb mieszany30g z masłem, żółtym serem salami20g, sałatą i ogórkiem małosolnym, herbatka z owoców leśnych, pół jabłka

 

Wtorek 30.05

ŚNIADANIE- chleb żytni30g z masłem, szynką wiejską20g, ogórkiem i rzodkiewką, kawa zbożowa z mlekiem200ml

OBIAD-        Zupa-krem z kalarepki i ogórka z drobnym makaronem200ml

                      Pierś kurczaka w ziołach z warzywami na parze (marchewka, cukinia, bataty )60g/60g, ziemniaczki100g, kompot200ml

PODWIECZOREK- weka30g z masłem, twarożek z jogurtem i czarną porzeczką z miodem80g, sok wieloowocowy100ml

 

Środa 31.05

ŚNIADANIE-kajzerka30g z masłem, żółtym serem20g, pomidorem, herbatka z dzikiej róży200ml

OBIAD-         Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną i natką 200ml

                      Klopsiki ze schabu, natki i papryki b. skóry 2szt., ziemniaczki z koperkiem100g, mizeria60g, kompot 200ml

PODWIECZOREK- ciasto jogurtowe z morelami, koktajl bananowo-truskawkowy na maślance100ml

 

Czwartek 01.06

ŚNIADANIE- zupa mleczna z malinową kaszką mannąl50ml, weka30g z masłem, szynką z indyka i pomidorem10g, herbatka200ml

 

OBIAD-        Kapuśniaczek z młodej kapusty z kiełbaską i ziemniaczkami 200ml     

                      Pierogi ruskie 120g z masełkiem, sałatka z pomidorów z oliwą z oliwek z dymką 50g, kompot200ml

PODWIECZOREK-chleb mieszany30g z serkiem śmietankowym15g, jajkiem, sałatą roszponką i rzodkiewką, herbatka żurawinowo- malinowa, arbuz

          

Piątek  02.06

ŚNIADANIE- bułka mieszana30g z masłem, pastą z jajek i zieleniny20g, rukolą, kakao na mleku200ml

 

OBIAD-       Zupa-krem z pomidorów i cieciorki z kluseczkami200ml     

                     Pulpeciki rybne z filetów(dorsz, mintaj, morszczuk,świeże zioła) 2szt, ziemniaczki100g, fasolka szparagowa z masełkiem 60g, kompot 200ml

PODWIECZOREK- pudding ryżowy (na mleku z wanilią)100g z musem truskawkowym20g

 

 
   




Nr tel.: 664 944 942
zlobek@akademiaskrzatow.pl
(Dokumenty potrzebne do zapisów znajdują się w zakładce kontakt)

Kliknij tutaj i dowiedz się więcej