Akademia Skrzatów - Klub Maluszka - Jadłospis
  Jadłospis

Poniedziałek 10.07

ŚNIADANIE- zupa mleczna z płatkami żytnimi200ml/15g, chleb mieszany30g z masłem5g, polędwicą z indyka 20g i rzodkiewką

II ŚNIADANIE- pół jabłka, biszkopty

OBIAD-      Zupa ogórkowa z ryżem 200ml

                    Potrawka drobiowa (z piersi kurczaka)z cukinią, papryką duszoną, pomidorami i świeżymi ziołami120g, kasza perłowa100g, kompot 200ml

Wtorek 11.07

ŚNIADANIE- chleb graham 30g z masłem, szynką konserwową20g, jajkiem, pomidorem i szczypiorkiem, herbata z pigwą i truskawką200ml

II ŚNIADANIE- pól banana, chrupki kukurydziane

OBIAD-          Wielowarzywny krem z letnich warzyw z grzankami 200ml

                        Klopsiki z mieszanego mięsa po grecku z pieca na parze 2szt, ziemniaczki100g, mizeria z jogurtem i koperkiem60g, kompot 200ml

Środa 12.07

ŚNIADANIE- kajzerka30g z masłem5g, ogórkiem10g, parówka z szynki 97%, ketchup10g, herbata z  cytryną200ml

II ŚNIADANIE- budyń śmietankowy100ml

OBIAD-       Zupa kalafiorowa (na kurczaku)z ziemniaczkami i koperkiem 200ml

                     Pierogi leniwe twarogowe 160g, polewa z owoców leśnych i jogurtu30ml kompot200ml

Czwartek 13.07

ŚNIADANIE-zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi200ml/15g, chleb mieszany30g z masłem,żółtym serem salami20g i papryką

II ŚNIADANIE- koktajl bananowo-malinowy na maślance100ml 

OBIAD-         Zabielana zupa ze świeżych ziół z jajkiem i ziemniaczkami 200ml

                       Risotto z indykiem, brokułem, marchewką, z kukurydzą i    

                       pomidorkami100g/100g, kompot200ml

Piątek 14.07

ŚNIADANIE-bułka mieszana30g z masłem5g, twarożkiem z czarną porzeczką20g, herbatka z cytryną200ml

II ŚNIADANIE-morele

OBIAD-        Zupa pomidorowa z fasolką (zmiksowana) i kluseczkami 200ml

                      Sznycelki z mintaja z pieca60g, ziemniaczki100g, marchewka z groszkiem60g, kompot200ml

 

 
   





Nr tel.: 664 944 942
zlobek@akademiaskrzatow.pl
(Dokumenty potrzebne do zapisów znajdują się w zakładce kontakt)

Kliknij tutaj i dowiedz się więcej